D.A.V. PUBLIC SCHOOL, THANE (W) 2018 – 2019 SECONDARY SECTION (STD VII)

Date: 23.04.2018

Ref: DAV/ Thane/2018 – 19/ Cir 10

Dear Parents, Greetings!

It swells our heart with pride in congratulating the students and parents of **STD VIII** for their stupendous performance in DAV Board Examination 2017-18. The students have once again made us proud by securing **100 % results**. 51 **students** secured **90% and above**, **118** students scored between **80%** – **90%** and **92** students scored between **70%** - **80%**.

> <u>ACTIVITY CLASSES:</u>

The school has planned Activity Classes on Saturdays and Sundays. Kindly note the schedule of activities to be undertaken in the academic year 2018 - 2019:

| Std. | | Activity | Day/Timing | Details |
|------|------------------|-------------------|--|--|
| | > | Taekwondo | Sunday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 9.00 am to 10.00 am | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | | Tabla | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | \triangleright | Keyboard(Casio) | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| Std | \triangleright | Handball / Volley | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| VII | | Ball / Football | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | | | Sunday | Fees: Rs. 3950/- p.a. |
| | > | Robotics | 10.00 am to 11.00 am | Classes: 15 Duration: 1 hr |
| | > | Aerobics | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | | Violin | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | | Dance | Saturday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1hr |
| | | Creative Craft | Saturday (1 batch) | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 12.00 noon to 1.00 pm | Classes: 30 Duration: 1hr |
| | | | | Course includes (with Material): |
| | | | | Pot Decoration, Collage, Fabric Painting, |
| | | | | Crystal Art, Card Making, Envelope |
| | | | | Making / Decorating, Canvas Painting, |
| _ | | | | Pen Stand, Articles from Ice-cream Sticks. |
| | | Gymnastics | Sunday | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 8.00 am to 9.30 am | Classes: 30 Duration: 1 1/2hr |
| | > | Roller Skating | Sunday (3 batches) | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | 10.00 a.m to 1.00 p.m | Classes: 30 Duration: 1 hr |
| | | Chess | Sunday (2 batches) | Fees: Rs. 3000/- p.a. |
| | | | Beginners: 8.00 am to 9.00 am Advanced: 9.00 am to 10.00 am | Classes: 30 Duration: 1 hr |

Note: 30 Classes will be conducted which includes one demo class.

Students who wish to enroll are requested to pay the fees (**cheque /cash**) at the Reception Counter latest by April 26, 2018. Activity Classes will begin from June 2018.

HOLIDAY ASSIGNMENT STD – VII

Topic: To make a travelogue of the place, the students visited during summer vacation.

| SUBJECT | ASSIGNMENT | |
|-------------------|--|--|
| ENGLISH | You run a travel agency. Design an advertisement to advertise the tour packages that you offer for summer vacation. (Minimum three destinations, no. of days, transport, fare, food accommodation) | |
| HINDI | जो ऋतु आपको सबसे ज्यादा अच्छी लगती है ,उस पर एक कविता लिखिए। | |
| MATHS | Record the expenditure details in different areas like tickets, accommodation, food, shopping etc. Find the fractions of each to the total expenditure. Show them in the form of boxes separately and paste the different colour papers. | |
| SCIENCE | As a part of brochure, explain the bio-diversity and their adaptations in accordance to the climatic conditions. | |
| SOCIAL SCIENCE | Make a brochure about the historical monuments (in detail) about the place you visited during summer vacation. Complete practice book of chapter 9 and 18. | |
| SANSKRIT | Write one shloka about nature or write five lines in Sanskrit about the place you visited in summer vacation. | |
| MARATHI | ज्या पर्यटनस्थळाला आपण सुद्दीत भेट दिलीत त्याची वैशिष्टये पाच ते सहा ओळीत वर्णन करा | |
| Computer(ICT) | mputer(ICT) Make a list of the areas you used internet for, during your vacation trip OR How you made use of the internet during your vacation. | |
| Art | Make an attractive cover page for travelogue. | |

Note: Students will use one A4 size paper (any colour) per subject.

Holiday Assignment should be submitted on June 23, 2018 to the class teacher positively.

Parents are requested to make a careful note of the following:

- New House uniform is mandatory for all students.
- Keeping the safety of students in mind, parents are requested to carry the ID Card with them, whenever they are visiting the school .
- Summer Break is from April 28, 2018 to June 6, 2018. School re-opens on June 7, 2018.
- June 9, 2018, second Saturday will be working for Std VII. Timing 8 am to 12 noon.
- Office timings during summer break will be from 10.00 am to 12.30 pm (Monday to Friday) and school will remain closed on all Saturdays during the month of May.

We are grateful for your constant and unconditional support in all our endeavours. With Regards,

Mrs Simmi Juneja Principal